Λέσβος: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι στη ΜΚΟ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από σχεδόν 12ωρη απολογία στον ανακριτή, οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.
Τα πέντε αυτά άτομα είχαν συλληφθεί τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης και κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.
Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, τοΝ έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα, ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.
Οι δύο από τους πέντε είναι αραβικής καταγωγής, υπήκοοι Δανίας και ανήκουν στη ΜΚΟ «Team Humanity», ενώ οι άλλοι τρεις είναι Ισπανοί και ανήκουν στη «Proemaid».
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών και γεωενεργειακών εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής
18:13
Μακρόν: Να αποσαφηνίσουν τη θέση τους οι πολιτικές δυνάμεις με διασυνδέσεις σε βίαιες ομάδες
18:04
Το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει την Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
17:56
Καμιά επέμβαση της Χεζμπολάχ σε περίπτωση «περιορισμένων» χτυπημάτων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
17:47