ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφόνησος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Ελαφόνησος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της. Ωστόσο, όλες οι δυνάμεις -οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα- παραμένουν στο σημείο, μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

«Είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως πρόσθεσε, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».

Όσον αφορά στη φωτιά, η αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, «αφού η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο».

Στο σημείο έχουν καταφθάσει δυνάμεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.



Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

Για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ