ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Κλίμα οδύνης στην κηδεία του 14χρονου Μάριου

Φθιώτιδα: Κλίμα οδύνης στην κηδεία του 14χρονου Μάριου
fonografos.gr

Μέσα σε κλίμα οδύνης, οι γονείς, φίλοι και συγγενείς, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, τον 14χρονο Μάριο που έφυγε από την ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Καραβόμυλο του νομού Φθιώτιδας.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Λαμία για να τον αποχαιρετήσουν. Συντετριμμένοι οι συμμαθητές του 14χρονου, με δάκρυα στα μάτια αγκαλιάζονταν έξω από την εκκλησία, και θρηνούσαν που έχασαν τον φίλο τους.

Ο θάνατος του 14χρονου Μάριου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένεια του άτυχου παιδιού απέστειλαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ο ΠΑΣ Λαμίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Καράτε ο "Μέγας Αλέξανδρος" και ο Σύλλογος Διαιτητών Φθιώτιδας.

Το τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας, σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Αλβανός υπήκοος έπεσε πάνω σε παρέα παιδιών με ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα τον 14χρονο Μάριο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Η παρέα των παιδιών με τα ποδήλατα, -που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πέντε και είχαν φώτα μπρος και πίσω-, κινούνταν στο δρόμο Αχινού – Καραβόμυλου μέσα στο χωριό, στο ύψος του «Γκλαντζούνη», όταν το αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με εκείνα, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 44χρονος οδηγός φέρεται να είδε τα παιδιά την τελευταία στιγμή, είχε όμως μεγάλη ταχύτητα.

Έκανε ελιγμό για να αποφύγει το πρώτο ποδήλατο, όμως έχασε τον έλεγχο και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο δεύτερο ποδήλατο, ενώ χτύπησε και το τρίτο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο 44χρονος οδηγός, Αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία, αφού βγουν και τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 44χρονου τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το τροχαίο και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει τόσο βαθύ πόνο τόσο την οικογένεια του άτυχου παιδιού όσο και στη δική του οικογένεια...», είπε η δικηγόρος του 44χρονου στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ