ΕΛΛΑΔΑ

Ζαχαράκη: Έως το τέλος του έτους οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

Ζαχαράκη: Έως το τέλος του έτους οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Για τους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών, για το πανεπιστημιακό άσυλο και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής», τονίζει η υφυπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αναφερόμενη στο πανεπιστημιακό άσυλο, η κ. Ζαχαράκη ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που καταργήθηκε είναι η στρέβλωσή του, η κατάχρησή του, η μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας» και διαβεβαιώνει ότι «στην ουσία αποκαθίσταται το άσυλο στην πραγματική του έννοια, καθώς θα συντονιστούν όλες οι προσπάθειες για να προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία».

Γνωστοποιεί μάλιστα ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Για το αν θα υπάρξουν άλλοι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια, η υφυπουργός Παιδείας απαντά πως το υπουργείο θα καταγράψει τις ανάγκες στη Γενική Εκπαίδευση και δηλώνει πως πρώτο μέλημα είναι η κάλυψη των πραγματικών κενών με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση.

Τέλος, σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει «με αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οι όποιες γίνουν θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου, χωρίς αιφνιδιασμούς, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ