Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών σε Γλυφάδα και Ελληνικό
Δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκαν σε οικία στο Ελληνικό και σε καφέ - εστιατόριο στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι - διακινητές, ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ ακόμα αλλοδαποί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα.
Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.
Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα στοιχεία που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες το τελευταίο τρίμηνο αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
SPONSORED
Ανείσπρακτα ενοίκια και έξωση με εξώδικο - Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο καθεστώς
05:00
Πότε ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου
04:00
Ποια η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων - Ποια είναι τα 10 sos
03:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00