ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» με τις φλόγες στην Ελαφόνησο: Νέα ενίσχυση των δυνάμεων μετά την αναζωπύρωση

«Μάχη» με τις φλόγες στην Ελαφόνησο: Νέα ενίσχυση των δυνάμεων μετά την αναζωπύρωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελαφόνησο, όπου μαίνεται από χτες μεγάλη πυρκαγιά. Νωρίτερα σήμερα, εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Παναγιά αλλά και το camping.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίτερα σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης.

Πλέον στην Ελαφόνησο επιχειρούν συνολικά 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, δύο PZL και πέντε ελικόπτερα.

Ένα ακόμη ελικόπτερο βρίσκεται στην περιοχή για συντονισμό από αέρος.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και τέσσερα οχήματα ΟΤΑ αλλά και μηχανήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια.

Εκφράζεται, μάλιστα, αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά σύντομα θα ελεγχθεί. Από την περιοχή αποχωρούν και οι τελευταίοι τουρίστες -όσοι, δηλαδή δεν είχαν φύγει από χτες.



‘Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι για να φύγουν από το νησί.

Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι η φωτιά θα προκαλέσει όχι μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή αλλά και οικονομική.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική από τη νύχτα υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι στο σημείο μεταβαίνει με ελικόπτερο και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς με ομάδα της ΕΜΑΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ