ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στο βυθό της Άνδρου

Το μήνυμα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στο βυθό της Άνδρου
AP Photo/Francois Mori

Την δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στην Άνδρο εξέφρασε ο ηθοποιός το Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα.

Ο σταρ του Χόλιγουντ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Πάρο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο για τον βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Άνδρου, το οποίο συνόδευσε με το μήνυμα:

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια πεταμένων αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον βυθό της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 660 λίβρες πλαστικών σκουπιδιών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και ακόμη και σε εμάς τους ίδιους. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής».

https://www.instagram.com/p/B0_PDBAFXcb

Τέλος Ιουλίου στο νησί της Άνδρου έγινε μια επιχείρηση καθαρισμού του βυθού από όπου ανασύρθηκαν 20 μεγάλα τσουβάλια γεμάτα με πλαστικές σακούλες και 300 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών.

Ο γνωστός ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον και έχει ιδρύσει το ίδρυμα Leonardo DiCaprio Foundation μέσω του οποίου στηρίζει εκατοντάδες πρότζεκ για την προστασία του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ