ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Υμηττός: Οι συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσαν Sky News και RT

Φωτιά Υμηττός: Οι συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσαν Sky News και RT
ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βίντεο του Sky News καταγράφει την επιχείρηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Υμηττό, με τίτλο «οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις οργισμένες φλόγες κοντά στην Αθήνα».

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, όλη τη νύχτα, έξω από την Αθήνα, πριν οι πυροσβέστες σπεύσουν για να διατηρήσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο», σχολιάζει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Συγκλονιστικά είναι επίσης τα πλάνα που μετέδωσε το RT, για το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στους πρόποδες του βουνού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες.

Το μεγάλο στοίχημα των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί προς το δάσος της Καισαριανής.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από καταγγελίες πολιτών για εκρήξεις, αλλά και ταυτόχρονες εστίες στην Παιανία, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε στη συνέχεια στον Υμηττό και έφτασε μέχρι τις κεραίες.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως άκουσαν εκρήξεις τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι υπαρκτός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ