ΕΛΛΑΔΑ

«Μας αδικεί»: Η απάντηση του δημάρχου της Άνδρου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Μας αδικεί»: Η απάντηση του δημάρχου της Άνδρου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Joel C Ryan/Invision/AP & ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τη δική του απάντηση στην δημοσίευση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σχετικά με τη βρώμικη παραλία της Άνδρου, έδωσε ο δήμαρχος του νησιού.

«Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σουσούδης, στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» περίπου στο κέντρο του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά παρά μόνο από τη θάλασσα.

Το μήνυμα του Ντι Κάπριο

Ο σταρ του Χόλιγουντ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Πάρο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο για τον βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Άνδρου, το οποίο συνόδευσε με το μήνυμα:

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια πεταμένων αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον βυθό της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 660 λίβρες πλαστικών σκουπιδιών. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και ακόμη και σε εμάς τους ίδιους. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής».

https://www.instagram.com/p/B0_PDBAFXcb

ΔΗΜΟΦΙΛΗ