ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα χιονίσει στην Αττική - Αναλυτικοί χάρτες

Πότε θα χιονίσει στην Αττική - Αναλυτικοί χάρτες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Αττική. 

Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από σήμερα τη νύχτα με το θερμόμετρο να πέφτει σχεδόν στο 0 σε πολλές περιοχές του νομού. Επίσης θα υπάρξουν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα βόρεια της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Δευτέρα 02:00

KIRIAKIVRADI

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το κρύο θα συνεχιστεί σε όλη την επικράτεια του νομού. Αραιές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστεια και εντονότερες σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Δευτέρα 05:00

monday

Το μεσημέρι της Δευτέρας το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας δε θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστεια η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στο 0. Αραιές χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού ενώ εντονότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής που θα φτάσουν τα 15 με 20 εκατοστά.

Δευτέρα 14:00

defteramesimeri

Τις βραδυνές ώρες ασθενείς βροχές στο κέντρο της Αθήνας ενώ η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα βόρεια του νομού Αττικής. Στα ορεινά θα ενταθεί η χιονόπτωση με το πάχος του χιονιού, όπως απεικονίζεται στο χάρτη να φτάνει τα 30 χιλιοστά, ενώ προβλέπεται να χιονίζει στις βόρειες περιοχές της Αθήνας, χωρίς να αποκλείεται να δούμε τις νιφάδες και στο κέντρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο κέντρο της πόλης θα πνέουν έως 5 μποφόρ

Δευτέρα 20:00

defteraapogeyma

Το πρώι της Τρίτης χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος των βορείων προαστείων της Αττικής. Ειδικά στα ορεινά του νομού θα είναι και έντονες με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 20 εκατοστά. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς στο κέντρο της πόλης και θα πέσει ακόμα και κάτω από το μηδέν στα βόρεια.

Τρίτη 08:00

tritiproi

Το μεσημέρι της Τρίτης εξασθένηση του φαινομένου των χιονοπτώσεων που θα περιοριστούν σε λίγες νιφάδες χιονιού στα ορεινά της Αττικής. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αραιή συννεφιά σε όλο το νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Από Τετάρτη άνοδος της θερμοκρασίας.

Tρίτη 14:00

tritimesimeri

ΔΗΜΟΦΙΛΗ