Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει δάσος Natura στην περιοχή Αγριλίτσα στην Εύβοια, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει την εκκένωση των χωριών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Σταυρός.
Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στο χωριό Μακρυμάλλη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη.
Οι περίπου 300 κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι μεταφέρθηκαν ήδη σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά ενώ η διαδικασία απομάκρυνσης των πολιτών από το Σταυρό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι εικόνες από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Οι φλόγες «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια του οικισμού Μακρυμάλλη, την ώρα που πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καταστραφούν περιουσίες.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41
Στην δικαιοσύνη σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή
10:28
Ο Πούτιν είπε στον Μπους ότι η Ουκρανία ήταν «μέρος της Ρωσίας» το 2001
10:15
Ζελένσκι: Πολλά μπορεί να αποφασιστούν πριν την Πρωτοχρονιά- Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον
10:02