Φωτιά Εύβοια: Δορυφορική απεικόνιση του μετώπου από την Copernicus
Δορυφορική απεικόνιση της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η εικόνα απεικονίζει την πυρκαγιά πριν την περαιτέρω επέκτασή της.
Τα κύρια ενεργά μέτωπα που φαίνονται στον χάρτη είναι στην περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, στην κοντινή μονή και στο δάσος.
Μάλιστα, η εικόνα αποκαλύπτει πόσο πυκνός ήταν ο καπνός που προκλήθηκε από τη μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Εξαιτίας του καπνού η υπηρεσία Copernicus ενημέρωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει την Τρίτη η αναλυτική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η Υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά στην Εύβοια, ενεργοποιήθηκε με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19 Μαΐου)
06:30
Επίδομα παιδιού: Την τελευταία μέρα του Μαΐου (31/5) η καταβολή του στους δικαιούχους
06:00
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Μέχρι πότε δόθηκαν προθεσμίες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
05:00
«Ανακούφιση» για τα Στεγαστικά Δάνεια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ
04:00