Η Μυρτώ για μπάνιο στη θάλασσα επτά χρόνια μετά την κακοποίησή της
Επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίηση, η Μυρτώ, το 16χρονο -τότε- κορίτσι που η περιπέτεια του συγκλόνισε όλη τη χώρα ένιωσε ξανά τη χαρά της θάλασσας.
«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, για να δεχθεί αμέσως δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκινηθεί από την περιπέτεια της κοπέλας.
Υπενθυμίζεται πως η Μυρτώ στα 16 της είχε κακοποιηθεί άγρια από έναν Πακιστανό.
Η νεαρή έκανε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και την αδελφή της. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο της το σώμα σε βράχια, σε παραλία της Πάρου, στις 22 Ιουλίου του 2012.
Η Μυρτώ νοσηλεύθηκε επί μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στον δράστη, Αχμέτ Βακάς, λίγο πριν καταφέρει να διαφύγει από το νησί.
Η πορεία για την αποκατάσταση της υγείας της είναι μακρά. Έχει νοσηλευθεί στις ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ενώ κάθε -έστω μικρό- βήμα της προς μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή προκαλεί συγκίνηση.
George R.R. Martin: «Παλεύω με την κατάθλιψη» – Νέα καθυστέρηση για το The Winds of Winter
14:59
Πυραμίδες «Meroe»: Η αρχαιολογική κληρονομιά του Σουδάν που αντέχει στο χρόνο και τον πόλεμο
14:59
Φωτιά στο Αριοχώρι Μεσσηνίας - Επιχειρούν εναέρια μέσα
14:50
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται έως τις 21:00 το ωράριο λειτουργίας του Λευκού Πύργου
14:49