ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στα Τρίκαλα από την έντονη βροχόπτωση - Η γέφυρα κόπηκε στα δύο

Βιβλική καταστροφή στα Τρίκαλα από την έντονη βροχόπτωση - Η γέφυρα κόπηκε στα δύο
Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Εικόνες αποκάλυψης από τη θεομηνία που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου, την Καλαμπάκα.

Ο Πηνειός υπερχείλισε από την έντονη βροχόπτωση και κατέστρεψε την τσιμεντένια γέφυρα δύο λωρίδων στην Καλαμπάκα.

Ξημέρωμα της Κυριακής, οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι θυμίζουν βιβλική καταστροφή. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από τριάντα χρόνια κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε μέσα στο ποτάμι.

Σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου διακόπτοντας εγκαίρως την κυκλοφορία των οχημάτων. Αυτόπτες μάρτυρες της κατάρρευσης, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος που προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα.

Την τελευταία στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν δύο άνδρες που είχαν προσεγγίσει τη γέφυρα για να δουν την κατάσταση.

2447138

Πηγή: Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Λίγη ώρα μετά την απομάκρυνσή τους, δύο πυλώνες της γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια, κατέρρευσαν.

Πενήντα χωριά βρίσκονται αποκομμένα

Η γέφυρα συνδέει την Καλαμπάκα με περίπου 50 χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου και οι κάτοικοι αυτών των χωριών εξυπηρετούνται πλέον από τη γέφυρα Σαρακίνας. Τώρα οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου επικεντρώνεται το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης.

2447122

Πηγή: Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Σε λίμνη μετατράπηκαν χιλιάδες χωράφια

Στο μεταξύ χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, μετατράπηκαν σε λίμνη σύμφωνα με το trikalaola.gr, στα αγροκτήματα Βαλομανδρίου και Παραποτάμου του δήμου Πύλης Τρικάλων, από την υπερχείλιση του Πηνειού.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός οδηγός αυτοκίνητου που παρασύρθηκε από ποτάμι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ