Φυλακές Κορυδαλλού: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι χώροι μεταφοράς των εγκαταστάσεων
Επτά μήνες βίαιων πεπραγμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και… διοίκηση του εγκλήματος μέσα και έξω από τα τείχη των φυλακών έχουν προκαλέσει την αναγκαιότητα μεταφοράς τους.
Το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.
Τα παραπάνω περιγράφονται, μεταξύ άλλων, στον φάκελο… συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, όπως τον κατέθεσε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.
Εκεί βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας φακέλους… συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Πέντε είναι οι υποψήφιοι χώροι μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού και αυτοί είναι πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού, οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης. Πρόκειται για χώρους σε Ασπρόπυργο, Ανω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα.
Eξωγήινα αμινοξέα περιέχει μετεωρίτης που έπεσε σε ένα σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ
12:31
Οι ΗΠΑ προχωρά στην επιβολή δασμών 25% στη Βραζιλία - Τι απάντησε ο Λούλα ντα Σίλβα
12:22
Στη ΜΕΘ η 7χρονη που έχασε τους γονείς της και την αδερφή της στο τροχαίο στην Χαλκιδική
12:11
Fraport Greece: 5,6 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο – Άνοδος 4,7% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
12:10