ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Τι δηλώνει ο 33χρονος ύποπτος για εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: Τι δηλώνει ο 33χρονος ύποπτος για εμπρησμό
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ως ανακριβές ελέγχεται το άλλοθι ενός 33χρονου άνδρα από την Εύβοια, ο οποίος έχει μπει στο «κάδρο» των υπόπτων για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του άνδρα τον θέλει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο χωριό Κατούνια, 25 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό Σταυρός.

Ο ίδιος ο 33χρονος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Όπως είπε, δεν είχε καμία σχέση με τη φωτιά, καθώς δεν βρισκόταν στην περιοχή αλλά στα Κατούνια με συγγενικά του πρόσωπα.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν και αυτά… Τι ώρες και τέτοια…Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν…Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω…», υποστηρίζει ο 33χρονος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.Σύμφωνα με τον ίδιο, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου λόγω καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του. Για τους ακόμη οκτώ εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ο 33χρονος ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία… Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω…» ανέφερε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ