ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: 55χρονη παρασύρθηκε την ώρα που έκανε μπάνιο στη θάλασσα

Ρέθυμνο: 55χρονη παρασύρθηκε την ώρα που έκανε μπάνιο στη θάλασσα
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Παρασύρθηκε από τα ρεύματα της θάλασσας στα νότια του Ρεθύμνου στην περιοχή του Πλακιά και μετά από έρευνες των ναυαγοσωστών εντοπίστηκε και διασώθηκε.

Πρόκειται για μία Ρεθεμνιώτισσα η οποία ενώ κολυμπούσε το μεσημέρι, με τη χρήση βοηθητική μικρής πλαστικής σανίδας, χωρίς να το αντιληφθεί παρασύρθηκε και το ρεύμα την οδήγησε στα ανοιχτά με κατεύθυνση την Γαύδο.

Οι συγγενείς της λουόμενης και άτομα της παρέας της, μετά από αρκετή ώρα κατάλαβαν ότι η 55χρονη γυναίκα δεν ήταν στο οπτικό τους πεδίο. Ειδοποίησαν τις αρχές, το λιμεναρχείο αλλά και τους ναυαγοσώστες της παραλίας του Πλακιά. Οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι είναι αδέρφια από το σταθμό Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου, με τα Jet ski τα οποία διαθέτουν για την υπηρεσία τους, ανοίχτηκαν στη θάλασσα και μετά από 45 λεπτά εντόπισαν τη γυναίκα.

Με τη βοήθεια τους μεταφέρθηκε στην ακτή όπου και την παρέλαβαν οι οικείοι της και οι άνδρες του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο. Ευτυχής κατάληξη αλλά όπως επισημαίνουν οι αρχές και οι ναυαγοσώστες, επιβάλλεται όλοι οι λουόμενοι αφενός να μην απομακρύνονται από την παραλία, αφετέρου να γνωρίζουν καλά τα νερά όπου θα κολυμπήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ