ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Πώς έγινε το φρικτό έγκλημα - Τι ισχυρίζεται ο δράστης

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Πώς έγινε το φρικτό έγκλημα - Τι ισχυρίζεται ο δράστης
ΙΝΤΙΜΕ

Στον ανακριτή οδηγήθηκε την Παρασκευή ο 42χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας στην Καβάλα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τα θύματά του επειδή επιτέθηκαν στη μητέρα του.

Θύματα του άγριου φονικού είναι μια 67χρονη μητέρα και ο 42χρονος γιος της, ενώ δράστης ένας 42χρονος γείτονάς τους, από την Ποντιάδα Χρυσούπολης, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Νέστου.

«Του είπα "μην τολμήσεις να μπεις στην αυλή μου". Πήδηξε στο μπαλκόνι. Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό. Είδα και τη μητέρα του να έρχεται προς το μέρος μας. Τότε θόλωσα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πήρα την καραμπίνα και έγινε ό,τι έγινε» υποστήριξε ο δράστης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ο δράστης πυροβόλησε εξ' επαφής τα θύματά του, ενώ τα σκάγια της καραμπίνας προορίζονταν για αγριογούρουνο. O θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος.

Τα δύο παιδιά του θύματος - 4 και 7 ετών- ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκαν από το σπίτι και είδαν τη γιαγιά τους νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 42χρονος δράστης πυροβόλησε το συνομήλικο του θύμα από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου στην κλείδα και η σφαίρα σφηνώθηκε στους πνεύμονες. Παράλληλα την ηλικιωμένη γυναίκα την πυροβόλησε δύο φορές στον θώρακα και στον λαιμό. Σημειώνεται ακόμη ότι ο δράστης κατείχε νόμιμα τόσο την καραμπίνα όσο και δύο άλλα όπλα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης ευρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατόπιν διαπληκτισμού με δύο ημεδαπούς, έναν 42χρονο και μία 67χρονη, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και 3 κάλυκες.

Ο 42χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Περιγραφές για τον δράστη και τα θύματα του διπλού φονικού δίνουν κάτοικοι της Χρυσούπολης, σε ρεπορτάζ του enanews.gr.

Κάτοικος της Χρυσούπολης περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό τι εκτυλίχθηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Όπως είπε, ο δράστης έφυγε από το σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο και σταμάτησε σε ένα σημείο, λέγοντας σε κάποιον κάτοικο της περιοχής: «Έφαγα τους δύο, πάω στην αστυνομία, θα γυρίσω, θα φάω κι εσένα».

Ο ίδιος μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο δράστης «είχε πρόβλημα» και ότι ενοχλούσε τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μιλώντας για τα θύματα και τον δράστη σημείωσε:

«Σοκαριστήκαμε όλοι μόλις μάθαμε για το διπλό φονικό γιατί ο δήμος μας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους γεγονότα. Ο άτυχος Σ.Σ. ήταν πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης που μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτό το παλικάρι, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή».

«Τον γνώριζα γιατί η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο που πηγαίνουν τα κοριτσάκια του. Πραγματικά είμαστε συντετριμμένοι που για ένα ανούσιο λόγο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές», είπε ακόμη και συνέχισε:

«Κι η μητέρα του θύματος ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, η οποία ξεψύχησε κι αυτή δίπλα στο παιδί της, όταν την πυροβόλησε κι εκείνη ο δράστης. Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε. Δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, φαινόταν ένας ήσυχος βιοπαλαιστής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ