ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Χαλκιδικής: Έρευνα της Ασφάλειας για όσα ισχυρίζεται ο Κούγιας

Έγκλημα Χαλκιδικής: Έρευνα της Ασφάλειας για όσα ισχυρίζεται ο Κούγιας
astynomia.gr

Έρευνα για τα όσα ισχυρίζεται ότι συνέβησαν στη συνάντηση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια με το δολοφόνο και απαγωγέα της Χαλκιδικής κάνει από το πρωί η ασφάλεια Αττικής.

Μάλιστα οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα καλέσουν τον Αλέξη Κούγια στη γενική αστυνομική διεύθυνση για να καταθέσει τα όσα είπε χθες στους δημοσιογράφους.

Επίσης έχουν ζητήσει εισαγγελική άδεια για να κάνουν άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να ελέγξουν τις κλήσεις του ποινικολόγου.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι στις 8 του μήνα ο καταζητούμενος δολοφόνος ζήτησε να τον δει και να αναλάβει την υπεράσπιση του. Πράγματι το ραντεβού έγινε στα Μέγαρα και όπως λέει ο ποινικολόγος, έθεσε ως προϋπόθεση να παραδώσει ο δράστης το παιδί. Από εκείνη τη στιγμή όμως κάθε επαφή μεταξύ τους έχει διακοπεί.

Τι είχε προηγηθεί

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι τρεις μέρες μετά την δολοφονία στην Χαλκιδική, του τηλεφώνησε κάποιος, ο οποίος του είπε ότι ήταν ο Λέσι και του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, υπήρξε συνάντηση στα Μέγαρα μεταξύ των δύο, στις 8 Ιανουαρίου. Κατά τη συνάντηση ο δικηγόρος του είπε ότι προϋπόθεση για να αναλάβει την υπεράσπισή του ήταν να επιστρέψει ο μικρός Φοίβος στην οικογένειά του. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

Ο κ. Κούγιας, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, δεν ενημέρωσε όλες αυτές τις μέρες τις αρχές για την συνάντηση και μόλις μετά την αποκάλυψη, σήμερα, του τηλεφώνησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους επιβεβαίωσε όσα είχε πει.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έρευνα στην περιοχή των Μεγάρων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα ο 35χρονος Αλβανός και το 4χρονο αγοράκιαναζητούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ την υπόθεση χειρίζεται τακτικός ανακριτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ