ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα επιλέξετε τον ιδανικό καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι

Πώς θα επιλέξετε τον ιδανικό καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη έχει φέρει μία σειρά από μεγάλες και μικρές αλλαγές στη ζωή μας. Πλέον αρκούν μόνο μερικά κλικ για να δούμε και να συνομιλήσουμε σε πραγματικό χρόνο με κάποιον ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, να μοιραστούμε ταυτόχρονα εμπειρίες και σκέψεις με εκατομμύρια άλλους χρήστες του διαδικτύου, πράγματα που ίσως πριν μερικά χρόνια μας έμοιαζαν μακρινά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτές οι τεχνολογικές αλλαγές έχουν έρθει να κάνουν την καθημερινότητά μας πολύ πιο γρήγορη και εύκολη, γιατί λοιπόν να μην τις υιοθετήσουμε και σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών μας;

Λόγου χάρη, πριν μερικά χρόνια, όποτε ένας γονιός χρειαζόταν κάποιον καθηγητή να στηρίξει το παιδί του στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο σχολείο, ρωτούσε φίλους και γνωστούς ή έψαχνε σε αγγελίες για να βρει κάποιον εκπαιδευτικό. Το ίδιο συνέβαινε και με φοιτητές που είχαν κωλύματα κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Το ζήτημα, βέβαια, στις συγκεκριμένες πρακτικές, πέρα από το γεγονός ότι είναι κάπως διφορούμενο να εμπιστεύεσαι το μέλλον του παιδιού και το ίδιο το παιδί σε κάποιον που ανακάλυψες μέσα από μια αγγελία, είναι το γεγονός πως τις περισσότερες φορές ο εκπαιδευτικός δεν ήταν τελικά κατάλληλος για τον συγκεκριμένο μαθητή ή φοιτητή, με αποτέλεσμα να μην υπήρξε και η ανάλογη πρόοδος. Το ερώτημα, ,όμως είναι: Πώς μπορεί ένας γονιός ή ένας φοιτητής με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να βρει τον ιδανικό καθηγητή για τα ιδιαίτερα του παιδιού του ή για τον εαυτό του αντίστοιχα;

2

Ένα ευρύ δίκτυο εκπαιδευτικών

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έχει δοθεί ήδη από το 2013, μέσω της πρωτοποριακής και εύχρηστης πλατφόρμας Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, η οποία με την αξιοπιστία και την εγκυρότητά της, έχει βοηθήσει έκτοτε πάνω από 30.000 μαθητές και σπουδαστές να «ταιριάξουν» με τον κατάλληλο για αυτούς εκπαιδευτικό και να επιτύχουν εν τέλει τους στόχους τους. Αυτό συμβαίνει γιατί αντίθετα από τους εκπαιδευτικούς που συναντάμε σε αγγελίες ή τους συστημένους «στόμα με στόμα», οι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι όλοι επαγγελματίες με την ανάλογη ακαδημαϊκή αλλά και εμπειρική κατάρτιση. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για ερασιτέχνες οι οποίοι βασισμένοι σε μία ολιγόχρονη εμπειρία, παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα με σκοπό να αυξήσουν λίγο παραπάνω το εισόδημά τους. Τα βιογραφικά είναι πολλά και καλύπτουν μία ευρεία «βεντάλια» αναγκών, η οποία ξεκινάει από την καθημερινή εντατική μελέτη μαθητών που διανύουν τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και εκτείνεται μέχρι προπτυχιακό επίπεδο για φοιτητές. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται ακόμη, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων και εικαστικών. Ο γονιός ή ο φοιτητής, έχει τη δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας να συγκρίνει όλα αυτά τα βιογραφικά, μέχρι να καταλήξει σε εκείνο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του παιδιού του ή του ίδιου αντίστοιχα.

3

Εξειδικευμένη και εύστοχη αναζήτηση

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα τόσο λειτουργική και αποτελεσματική, είναι το γεγονός πως μέσα από κριτήρια τα οποία λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο ως «φίλτρα», βοηθάει εκείνον που αναζητεί εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα να εστιάσει στις εξιδεικευμένες περιπτώσεις που του ταιριάζουν περισσότερο και φυσικά δραστηριοποιούνται πλησίον της περιοχής που διαμένει. Αρκεί να αναφέρουμε ως παράδειγμα πως υπάρχει συγκεκριμένη επιλογή (συνεπώς και συγκεκριμένοι, ειδικά καταρτισμένοι καθηγητές) η οποία απευθύνεται σε μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες τις οποίες κάποιος μη ειδικός εκπαιδευτικός από κάποια τυχαία «αγγελία» ίσως να μην ήταν ικανός να διακρίνει και να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων. Σημασία έχει επίσης να αναφέρουμε πως εκτός από το αναγκαίο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, όλοι ανεξαιρέτως οι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, διαθέτουν την έγκυρη πιστοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, ο οποίος επιβεβαιώνει πως οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ώστε να μπορούν να διδάξουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι γονείς δεν χρειάζεται να αισθάνονται ανασφάλεια ή άγχος για τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την εκπαίδευση του παιδιού.

4

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του καθηγητή που θα αναλάβει τη στήριξη ενός μαθητή ολοχρονικά, είναι μία σημαντική επένδυση εκ μέρους του γονιού, πόσω μάλλον για έναν φοιτητή που πιθανότατα θα πληρώσει από το υστέρημά του. Μην ξεχνάμε πως ο εκπαιδευτικός των ιδιαίτερων είναι εκείνος που θα τον κατευθύνει να επικεντρωθεί στις αδυναμίες του, θα τον βοηθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματά του και να κερδίσει επιπλέον χρόνο. Πρέπει οι γονείς και ο φοιτητής, να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επιλογή. Όσο νωρίτερα λοιπόν επισκεφθείτε την πλατφόρμα Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών τόσο το καλύτερο, αφού πλησιάζοντας προς την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η διαθεσιμότητα των καθηγητών θα στενεύει αλλά και οι τιμές θα αυξάνονται.