ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με τον Μπαλάσκα που παρομοιάζει τους πρόσφυγες με «σκόνη» - Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Σάλος με τον Μπαλάσκα που παρομοιάζει τους πρόσφυγες με «σκόνη» - Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Οργή προκάλεσαν δηλώσεις του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρου Μπαλάσκα ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε «σκόνη» τους πρόσφυγες και μετανάστες και «σκουπίδια» τους ακροαριστερούς και καταληψίες στα Εξάρχεια.  

Σχολιάζοντας την εκκένωση των καταλήψεων που έγινε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε στο ΣΚΑI:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας - θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».

«Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού. «Όχι τους ανθρώπους;», σημείωσε.

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ.

Μετά τον σάλο προκλήθηκε, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών τα σχόλια του συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ