ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αίγιο: Είχε και συνεπιβάτη ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι

Τραγωδία στο Αίγιο: Είχε και συνεπιβάτη ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Νέες λεπτομέρειες για το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, με θύματα μια 67χρονη γυναίκα και το εγγονάκι της έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως έγινε γνωστό, στο αυτοκίνητο του 28χρονου οδηγού επέβαινε και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μετά το τροχαίο ο δράστης κατέβασε από το αυτοκίνητο τη γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, λίγα μέτρα από το σημείο όπου σημειώθηκε το μοιραίο συμβάν.

Η εν λόγω γυναίκα κατέθεσε τη Δευτέρα τη μαρτυρία της για το συγκλονιστικό τροχαίο.



Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο 28χρονος όχι μόνο εγκατέλειψε τα θύματά του στην άσφαλτο, αλλά διένυσε περίπου τρία χιλιόμετρα με σκασμένο λάστιχο, έως ότου βρει κρυψώνα σε μια βάρκα στην παραλία για να αποφύγει τη σύλληψη.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η ζάντα σερνόταν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, δεν ήταν πρώτη φορά που ο 28χρονος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους του χωριού.

Βίντεο αναπαράστασης από το τροχαίο

Βίντεο αναπαράστασης που δείχνει λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που το αυτοκίνητο σκοτώνει την γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, έδειξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σε αυτό φαίνεται το αυτοκίνητο του 28χρονου που μπαίνει με ταχύτητα στη στροφή, χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στην άτυχη γυναίκα και το παιδί.

Σταματά και στις αντιδράσεις των αυτοπτών μαρτύρων απαντά: «Εντάξει δεν είναι τίποτα».

Στη συνέχεια μπαίνει στο αυτοκίνητο με τη συνοδό του και τρέπεται σε φυγή.

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου παιδιού

Ο πατέρας, ο οποίος μέσα σε μια στιγμή έχασε το παιδί του και τη μητέρα του με τόσο τραγικό τρόπο, βρίσκεται σε απόγνωση.

«Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια, αδυνατώντας να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.



Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος.

Στις μαρτυρίες τους κάνουν λόγο για την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 28χρονος, αλλά και για την αδιαφορία του.

Ελεύθερος ο δράστης

Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση του εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο Πειραιά, ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τα δύο θύματα, αφέθηκε σήμερα, Δευτέρα ελεύθερος, μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που συνέβη όταν ο οδηγός, ερχόμενος από το Λαμπίρι, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το πεζοδρόμιο και να παρασύρει την γιαγιά και τον εγγονό της, που είχαν βγει βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ο οδηγός φέρεται να έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Μετά το τραγικό περιστατικό, ο οδηγός δεν σταμάτησε για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στα θύματά του, αλλά τράπηκε σε φυγή.



Αργότερα, εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και συνελήφθη, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ