ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Τι λέει η αντιπεριφερειάρχης στο CNN Greece

Mεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Τι λέει η αντιπεριφερειάρχης στο CNN Greece
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τι λέει η αντιπεριφερειάρχης

Όπως δήλωσε στο CNN Greece η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, η εντολή εκκένωσης των χωριών έγινε για προληπτικούς λόγους: «Η φωτιά είναι κοντά στα χωριά αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο επειδή υπάρχουν σπίτια τα οποία είναι διάσπαρτα μέσα στον ελαιώνα. Κρίναμε απαραίτητο για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης» λέει χαρακτηριστικά.

Η φωτιά, πάντα σύμφωνα με την Νικολέττα Πανδή καίει χορτολιβαδική έκταση και η προσπάθεια γίνεται για να μην φτάσει στον ελαιώνα οπότε και η πυρόσβεση θα γίνει δυσκολότερη. Προσώρας δεν έχει οριοθετηθεί με την αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει αισιόδοξη πως θα γίνει σύντομα.

«Είναι ένα μεγάλο μέτωπο και είναι αδύνατον να καταλάβουμε αν πρόκειται για μία ή περισσότερες εστίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και με την συμβολή των εναέριων μέσων να οριοθετηθεί» καταλήγει.

Η ίδια έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα και απειλεί κατοικημένες περιοχές, στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή».

«Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ