ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα
corfunews.gr

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, σε χορτολιβαδική έκταση, στη νότια Κέρκυρα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή των πετζετέλ και των πυροσβεστικών αεροσκαφών καναντέρ.

Η πύρινη λαίλαπα έχοντας ως σύμμαχο τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή κατάφερε να φτάσει στις αυλές των σπιτιών από τους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, που εκκενώθηκαν άμεσα από τους κατοίκους τους, ενώ στο πέρασμά της κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των Ρομά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των σημερινών καμένων στρεμμάτων, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην περιοχή οι πυροσβέστες.

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Με λεωφορεία έφυγαν οι κάτοικοι

Όπως δήλωσε στο CNN Greece νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, η εντολή εκκένωσης των χωριών έγινε για προληπτικούς λόγους: «Η φωτιά είναι κοντά στα χωριά αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο επειδή υπάρχουν σπίτια τα οποία είναι διάσπαρτα μέσα στον ελαιώνα. Κρίναμε απαραίτητο για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ