ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση οι φωτιές σε Βύρωνα και Γαλάτσι

Σε ύφεση οι φωτιές σε Βύρωνα και Γαλάτσι
CNN Greece

Σε ύφεση είναι οι φωτιές που ξέσπασαν την Τετάρτη σε Βύρωνα και Γαλάτσι, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στον Βύρωνα ξέσπασε σε δασική έκταση πλησίον της οδού Γρανικού.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, καθώς και εθελοντικά οχήματα.

Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Καραολή και Δημητρίου από την Φορμίωνος και η οδός Γρανικού από τη Λ. Καρέα]

Η στιγμή που απογειώνεται ελικόπτερο από την Ελευσίνα

Το CNN Greece διαθέτει αποκλειστικά πλάνα από τη στιγμή που απογειώθηκε ελικόπτερο από την Ελευσίνα για να ριχτεί στη «μάχη» της κατάσβεσης στον Βύρωνα.

Φωτιά και στο Γαλάτσι

Την ίδια ώρα, φωτιά ξεσπάσε και σε υπαίθριο χώρο στο Γαλάτσι, στην περιοχή Τουρκοβούνια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη «μάχη» της κατάσβεσης ρίχτηκαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ δεν υπάρχει αυτή την ώρα κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο, τον Έβρο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ