ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην γερμανική πρεσβεία

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην γερμανική πρεσβεία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην κρίσιμη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, επέλεξε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας να κάνει επίθεση στη γερμανική πρεσβεία. 

 

Τα άτομα της αναρχικής ομάδας κατάφεραν αμέσως μετά να εξαφανιστούν από το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο στην Αθήνα, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Η πρεσβεία της Γερμανίας βρίσκεται στο Κολωνάκι, και τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν στην οδό Λουκιανού με μηχανάκια και αφού πέταξαν φειγ βολάν κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Λίγο αργότερα ανέβασαν και κείμενό τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως ανέφεραν στο κείμενό τους «η προηγούμενη επίθεση, τα μνημόνια, ήταν νικηφόρα. Προσαρμοστήκαμε στην κανονικότητά τους. Τώρα έρχεται η επόμενη επίθεση. Μην υπάρχει αμφιβολία, όλα όσα «γλίτωσαν» στα μνημόνια μπαίνουν όλα ξανά στο τραπέζι. Για την ακρίβεια δεν βγήκαν ποτέ. Τραβάνε το σκοινί όσο ο κόσμος της εργασίας δίνει μπόσικα. Και πρέπει να αναρωτηθούμε αν στην μνημονιακή περίοδο με τις σκληρές κοινωνικές μάχες που δόθηκαν, κατάφεραν να πάρουν τόσα πολλά, τι θα πετύχουν σήμερα σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ