ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις δύο υποθέσεις με ανήλικες

Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις δύο υποθέσεις με ανήλικες
Eurokinissi

Νέα έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με τις υποθέσεις του υποδιευθυντή τραπεζικού καταστήματος που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου και τον αστυνομικό που είχε διαδικτυακές συνομηλίες με ανήλικες.

Από χθες, μάλιστα, γονείς έχουν έρθει σε επαφή με τις Αρχές καθώς έχουν εντοπίσει ύποπτες συνομιλίες με τα δυο αυτά άτομα.

Μάλιστα στη περίπτωση του 57 χρόνου έχουν εντοπίσει στον υπολογιστή του συνομιλίες με δυο ακόμα 13χρονά κορίτσια ενώ από τις ώρες των αναρτήσεων διαπίστωσαν ότι οι συνομιλίες γίνονταν όταν ο υποδιευθυντής βρισκόταν στην τράπεζα.

Οι δύο υποθέσεις

Τη σύλληψη διευθυντή τράπεζας της Αττικής, ο οποίος πιάστηκε την ώρα που κακοποιούσε ανήλικη ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Αστυνομία.

Ο 57χρονος έπεσε τα χέρια των αστυνομικών της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κακοποιεί ένα κοριτσάκι μόλις 13 των. Ο 57 χρόνος που είναι πατέρας δυο παιδιών είχε φτιάξει ψεύτικη σελίδα στο διαδίκτυο και παρουσιαζόταν ως ανήλικος.

Έπεισε την 13χρονη να συναντηθούν και κατά τη διάρκεια του ραντεβού τους, κακοποίησε το παιδί. Οι γονείς όμως της 13 χρονης την παρακολουθούσαν, εντόπισαν τις συζητήσεις στο διαδίκτυο και ενημέρωσαν τις αρχές. Ο 57 χρόνος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Σε άλλη έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για υπόθεση ατόμου που συνομιλούσε με μια 14χρονη και την υποχρέωνε μάλιστα να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της τα ίχνη έφτασαν σε 27χρονο αστυνομικό.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του αστυνομικού οι αξιωματικοί της δίωξης διαπίστωσαν ότι είχε διαγράψει το επίμαχο προφίλ όμως βρέθηκε και κατασχέθηκε μια φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο με εσωτερική κάρτα μνήμης. Ο αστυνομικός υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ