Καταδικάστηκε 23χρονος που επιχείρησε να ληστέψει τη σύζυγο του Ν. Ταχιάου
Με συνολική ποινή κάθειρξης 6,5 ετών καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης 23χρονο Λίβυο, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε, με συνεργό του, να ληστέψει τη σύζυγο του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου. Επρόκειτο για περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στο πάρκο Τσιρογιάννη της Θεσσαλονίκης, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.
Ο 23χρονος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω, σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που κατάφερε να διαφύγει. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε, εξάλλου, στον νεαρό αλλοδαπό ότι κατά την ίδια απόπειρα ληστείας επιχείρησε να αρπάξει το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά η 32χρονη ανιψιά της συζύγου του κ. Ταχιάου κι ενώ οι δύο γυναίκες κάθονταν σε παγκάκι.
Ωστόσο, οι δικαστές τον αθώωσαν για την απόπειρα αρπαγής του βρέφους, κρίνοντας ότι στόχος του ήταν η ληστεία, ενώ θεωρήθηκε ότι η κίνηση προς το μωρό ήταν αντιπερισπασμός προκειμένου να μην καταδιωχθούν. Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού κοριτσιού οποία περιέγραψε καρέ-καρέ το συμβάν.
Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι όλα τα έκανε ο συνεργός του. Δεν έπεισε όμως τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο και επιπλέον αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, καθώς δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Φινλανδία: Αποψιλώθηκαν 250.000 δέντρα για να χτιστεί data center - Αντιδράσεις από τους κατοίκους
20:41
Spider-Man, σημαίες One Piece, αστυνομική βία: Όσα κατέγραψε ο φακός στις διαδηλώσεις της Γαλλίας
20:30
Τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει 28ης Οκτωβρίου - Αυξημένοι έλεγχοι και απαγορεύσεις στα φορτηγά
20:19
ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για Θράκη: Υποκριτικό να μας παραδίδει μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας
20:09