ΕΛΛΑΔΑ

«Να μη βγουν ποτέ από τη φυλακή οι δολοφόνοι της κόρης μου»: Ξεσπά ο Γιάννης Τοπαλούδης

«Να μη βγουν ποτέ από τη φυλακή οι δολοφόνοι της κόρης μου»: Ξεσπά ο Γιάννης Τοπαλούδης

Τη δίκη των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του Ελένης, περιμένει ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος ζητά να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Οι τελευταίοι δέκα μήνες δοκίμασαν ποικιλοτρόπως την αντοχή του, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews». Στέκεται, όμως, στα πόδια του προκειμένου κάποια στιγμή να δικαιωθεί – όπως λέει συχνά – η ψυχή του παιδιού του.

«Θέλω να μη βγουν ποτέ από τη φυλακή οι δολοφόνοι της κόρης μου», ανέφερε, ερωτώμενος τι περιμένει από τη δίκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών. Γίνεται;» είπε.

«Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια, όπως συμβαίνει σε άλλα ευνοούμενα κράτη. Στην κυριολεξία τα ισόβια, όπως αναφέρεται η λέξη στο λεξικό. Όχι να βγουν σε λίγα χρόνια, να συνεχίσουν τη ζωή τους και να ξανακάνουν ενδεχομένως τα ίδια. Πρέπει να καταδικαστούν για το κακό που έκαναν».

«Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς τους»

«Θα καταδικαστούν μόνο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης μας. Για εμάς που μας δολοφόνησαν ψυχικά και σωματικά; Και είμαστε ζωντανοί – νεκροί και θα είμαστε ισόβια γι’ αυτό το πράγμα; Μόνο για εμάς θα είναι πραγματικά ισόβια. Ένας ισόβιος ψυχικός θάνατος. Αυτοί δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να βγουν και να συνεχίσουν τη ζωούλα τους» σημειώνει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

«Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ζητήσει έστω μια συγγνώμη», είπε, ακόμη, ο ίδιος.

«Δεν μου προκαλεί έκπληξη που οι γονείς των δραστών μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Γνωρίζοντας το ποιόν των παιδιών τους, από τη νεαρή ακόμη ηλικία, με το να αδιαφορούν και να μην κάνουν απολύτως τίποτα μέσω των γνωριμιών τους, τι "συγγνώμη" να ζητήσουν; Δεν υπάρχει συγγνώμη. Θα έπρεπε να καθίσουν και αυτοί στο εδώλιο ως ηθικοί αυτουργοί. Δεν μπορεί να αφήνουν τα παιδιά τους να δολοφονούν τα παιδιά μας που τα μεγαλώσαμε με κόπους και θυσίες. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ