ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για την απώλειά του

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για την απώλειά του
ΙΝΤΙΜΕ

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 63 ετών.

Φίλοι και συνάδελφοί του είναι συντετριμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατό του.

«Ο Λαυρέντης είναι, δεν μπορώ να χρησιμοποιώ το ήταν, είναι δύσκολο το χρησιμοποιήσω, ένας πολύ καλός μου φίλος», δήλωσε ο Κώστας Μακεδόνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πέρα από την προσωπική αγάπη και φιλία, είναι ένας άνθρωπος από τον χώρο μας που θαυμάζω και θαύμαζα για όλα αυτά που έχει κάνει, τα υπέροχα τραγούδια του, τον τρόπο που ερμήνευε τα τραγούδια, το απίστευτο χιούμορ του», είπε, ακόμη και τόνισε:

«Μαζί του είχα μία από τις καλύτερες συνεργασίες. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσο πολλά στο τραγούδι και τον πολιτισμό».



Ζουγανέλης: Φεύγει από τη ζωή μου ένα χαμόγελο

Εμφανώς συγκινημένος ήταν και ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλώντας στο ίδιο μέσο ενημέρωσης.

Έκανε λόγο για έναν «εμπνευσμένο άνθρωπο, ο οποίος ενέπνεε τη ζωή. Ήταν ένας ιδιαίτερος βάρδος, σεμνός».

Ο κ. Ζουγανέλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

«Φεύγει από τη ζωή μου ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται», είπε και τόνισε πως «κάθε φορά που φεύγει ένας άνθρωπος, διαπιστώνω ότι το δικό του βάρος το αντιλαμβανόμαστε πιο πολύ».

Ολοκληρώνοντας έκανε λόγο για μία «εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου».



Πρωτοψάλτη: Θα ζει μέσα από τα τραγούδια του

«Η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη, προσωπικά, έφτασε σαν βόμβα στα πόδια. Ήταν το μόνο πράγμα που δεν περίμενα να ακούσω σήμερα το πρωί», σημείωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μιλώντας στον ANT1.

Χαρακτήρισε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «τον πιο σημαντικό τραγουδοποιό της γενιάς του, μία ψυχή όμορφη και ελεύθερη, καλλιτέχνης με το «Κ» κεφαλαίο».

«Μετέδιδε τα τραγούδια του μοναδικά», τόνισε και θυμήθηκε τις στιγμές γέλιου που μοιράστηκαν.

«Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω», σημείωσε και καταλήγοντας είπε:

«Έχει αφήσει ένα πολύ δυνατό στίγμα. Θα ζει στις ψυχές μας. Θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. Είναι τραγικό».



Σταρόβας: Τα τραγούδια του δεν πεθαίνουν ποτέ

Και ο Δημήτρης Σταρόβας εξέφρασε την βαθιά του λύπη για την «μεγάλη απώλεια», όπως χαρακτηριστικά είπε στο ίδιο μέσο.

«Φίλος χρόνια, εξαιρετικός, κεφάλαιο ολόκληρο μόνος του», δήλωσε και σημείωσε πως προσπαθεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι «έφυγε» μέσα στον ύπνο του.

«Με τον Λαυρέντη παίζω 20 χρόνια περίπου», είπε και ολοκληρώνοντας υπογράμμισε πως «πέρα από μουσικός ήταν και άνθρωπος που έκανε πολιτισμό. Είναι απώλεια γιατί έχει κάνει σημαντικά πράγματα και θα έκανε και άλλα. Τα τραγούδια του δεν πεθαίνουν ποτέ».



Κότσιρας: Όχι ρε φίλε... Όχι...

Με μία λιτή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τοποθετήθηκε ο Γιάννης Κότσιτας για την είδηση του θανάτου.

«Όχι ρε φίλε... Όχι...», έγραψε και συνόδευσε την ανάρτηση με ένα τραγούδι στο οποίο είχαν συνεργαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ