ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού: Έρευνες και σε άλλα νησιά εκτός από την Λέρο

Θρίλερ με την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού: Έρευνες και σε άλλα νησιά εκτός από την Λέρο
Φωτογραφία Αρχείου Villa Costa/ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό Ναυτικό λόγω του βαρέως οπλισμού που εξαφανίστηκε από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο. Η απώλεια του υλικού έγινε αντιληπτή τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια απογραφής.

Οι έρευνες των αρχών έχουν επεκταθεί εκτός νησιού, καθώς εξετάζεται κάθε πιθανό ενδεχόμενο, με τις αρχές να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις αρχικά στο πότε χάθηκαν τα όπλα, αλλά και στο ποιοι είχαν πρόσβαση στην αποθήκη.

Η ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, οι αρχές έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, αξιωματικών αλλά και κατώτερου προσωπικού, περίπου 10 ατόμων, που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας έχει μεταβεί στη Λέρο μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες, απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει τη συμμετοχή ομάδας στρατιωτικών, που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη. Όπως μάλιστα τονίζεται, τα όπλα βρίσκονταν σε πολλά σακβουαγιάζ και δεν θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να υλοποιήσει την κλοπή.

Θα αναζητηθούν ίχνη DNA, ίχνη από αποτυπώματα και θα αναλυθεί το υλικό από τις κάμερες, για να διαπιστωθεί ποιος κινήθηκε στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Το σενάριο της δολιοφθοράς ενισχύεται από τις δηλώσεις του αντιστράτηγου των ε.α. Λ. Τζούμη, στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha:

«Όπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς λοιπόν το να προβεί κάποιος σε μία τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω», είπε χαρακτηριστικά.

Τι χάθηκε

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ΓΕΝ πληροφόρησε την αστυνομία πως έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία, όμως, ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.ΔΗΜΟΦΙΛΗ