ΕΛΛΑΔΑ

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής στο Μετρό - Λειτουργούν επιπλέον συρμοί

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής στο Μετρό - Λειτουργούν επιπλέον συρμοί

Πιο πυκνά είναι ήδη από τον Σεπτέμβριο τα δρομολόγια των συρμών του μετρό της Αθήνας καθώς λειτουργούν επιπλέον συρμοί για τους επιβάτες.

«Όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα πέντε λεπτά στις γραμμές του Μετρό. Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους συρμούς μπορούμε να φέρουμε σε λειτουργία έτσι ώστε οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής στο STAR.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, στη γραμμή 1 του Μετρό ο χρόνος αναμονής το 2018 ήταν έξι λεπτά, το καλοκαίρι του 2019 δέκα λεπτά και από τον Σεπτέμβριο ο χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 5:30 λεπτά και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.

Ταυτόχρονα, στη γραμμή 2 του Μετρό η αναμονή το 2018 ήταν 4:45, το καλοκαίρι του 2019 συχνά έφθανε μέχρι και τα δέκα λεπτά και από τον Σεπτέμβριο ο χρόνος αναμονής φθάνει τα 4:15. Στη γραμμή 3 του Μετρό η αναμονή ήταν και παραμένει στα 4:30.

Προχωράει παράλληλα η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό με την προσθήκη των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια και Μανιάτικα.

Αναφορικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως θα λειτουργήσει το 2023.ΔΗΜΟΦΙΛΗ