ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Παρέμβαση στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας πετώντας τρικάκια, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η συλλογικότητα τονίζει ότι η εν λόγω παρέμβαση έγινε για τις πρόσφατες χιλιάδες καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και την πολιτική του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, υπεύθυνη για την καταστροφή του Αμαζονίου», ήταν το σύνθημα στα τρικάκια της αναρχικής ομάδας.

«Ο Μπολσονάρου είναι ένας φασίστας, πρώην αξιωματικός του στρατού της Βραζιλιάνικης χούντας... Δεν θα πούμε πως τις χιλιάδες τώρα ενεργές φωτιές παντού μέσα στο δάσος, τις έχει βάλει η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Η εξήγηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, με εξαίρεση τους «ψεκασμένους» συνωμοσιολόγους που την αρνούνται, φτάνει και περισσεύει για να τις εξηγήσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αυτή ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή βοηθάει τον εαυτό της. Είναι η κυβέρνηση Μπολσονάρου που θα πρέπει να σβήσει τις πυρκαγιές, είναι αυτή που μετά το τέλος τους θα πρέπει να προστατέψει τις καμένες εκτάσεις. Καθόλου αισιόδοξη προοπτική. Ούτε και στην Ελλάδα η προοπτική είναι αισιόδοξη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ