ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή στρατιωτικού υλικού Λέρος: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δράστες

Κλοπή στρατιωτικού υλικού Λέρος: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δράστες
ΙΝΤΙΜΕ

Στους τρεις υπόπτους που εξετάζονται για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι Αρχές, θέλοντας να «ξετυλίξουν» το κουβάρι της υπόθεσης, που έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του για τις έρευνες δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τις χθεσινές καταιγιστικές αποκαλύψεις, κρατώντας πλήρη μυστικότητα έως ότου έχει στα χέρια του το οριστικό αποτέλεσμα των ερευνών.

Οι έρευνες «κλείδωσαν» σε τρία άτομα

Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν εντοπιστεί και ανακρίνονται, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών ομολόγησε την κλοπή το απόγευμα της Πέμπτης (12/09). Η πληροφορία έγινε γνωστή μέσω των σταθμών Alpha και Open, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση.

Αρχικά είχαν μπει στο μικροσκόπιο 10 ύποπτοι στους οποίους και επικεντρώθηκαν οι έρευνες, αλλά στη συνέχεια οι Αρχές έριξαν το βάρος σε τρία άτομα.



Πρόκειται για έναν αποθηκάριο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν μεταφερθεί ήδη στο νησί της Λέρου και ανακρίνονται από τις Αρχές, με τον υπαξιωματικό να φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή της κλοπής των όπλων, ενώ ήδη έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

«Τα κινητά "μίλησαν"», είπε πηγές της αστυνομίας στον Alpha και σημείωσαν πως ερευνώνται οι τις διασυνδέσεις των τριών υπόπτων και τους λόγους για τους οποίους άρπαξαν το στρατιωτικό υλικό.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.

Παράλληλα, εξετάζεται και η περίπτωση το στρατιωτικό υλικό να έχει πουληθεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ