Υπόθεση Novartis: Την Τρίτη καταθέτει η Τουλουπάκη
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία με αναφορά της έχει καταγγείλει τον άλλοτε επόπτη της και νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.
Η διενέργεια της έρευνας για τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη έχει ανατεθεί στον συνάδελφό της, εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος ξεκινά τη διερεύνηση των δικών της καταγγελιών.
Η κ. Τουλουπάκη στην αναφορά της, δίνει τη δική της εκδοχή για τα καταγγελλόμενα σε βάρος της, αλλά και των εισαγγελέων Διαφθοράς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενη στο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με Αμερικανούς ομολόγους της, αναφέρει ότι έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό και ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust.
Στην ίδια αναφορά, η κ. Tουλουπάκη φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.
Επίσης, στην αναφορά της η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του κ. Αγγελή που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας, ενώ κατηγορεί τον πρώην επόπτη της, για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε, αλλάζοντας τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
SPONSORED
Πρόγραμμα συντροφιάς για την 3η ηλικία «Χρόνος Μαζί» για μια κοινωνία με λιγότερη μοναξιά
15:30
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 16 ετών σε 44χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με νοητική υστέρηση
15:24
Φωτιά δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Χαλκίδα – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
15:17
Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του ομίλου ΑΝΤ1 με τον Στρατή Λιαρέλλη μετά από 30 χρόνια
15:14