ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Έβρο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Έβρο
INTIME

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή της Καβησού, στις Φέρες Έβρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχήΛουτρακίου-Περαχώρας. Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων)
  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)
kyriakixartis copy

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ