ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπη η συνάντηση των παραγωγών με Κατρούγκαλο

Άκαρπη η συνάντηση των παραγωγών με Κατρούγκαλο
Οι παραγωγοί έχουν στήσει πάγκους έξω από το υπουργείο Εργασίας CNN Greece

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Μόσχος, από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, ωστόσο, ορίστηκε νέο ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, αύριο, στις 14:30, στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, μια ενδεχόμενη αύξηση στις εισφορές τους ισοδυναμεί με αφανισμό του αγροτικού κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής. «Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας, αλλά αν στο εισόδημα με δεδομένη τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, αρχίζουν να προσμετρώνται τεκμήρια διαβίωσης, τότε ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ θα πρέπει να δίνει τα 4.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Από νωρίς το πρωί οι παραγωγοί βρέθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, έστησαν μία μικρή λαϊκή αγορά και διένειμαν δωρεάν προϊόντα στους περαστικούς, ως μία συμβολική κίνηση.

Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο βρίσκονται ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ, οι οποίοι αντιδρούν στην ενοποίηση του ταμείου τους σε ένα μεγάλο ταμείο και διαδηλώνουν: «Απεργούμε ενάντια στη διάλυση της ναυτιλίας και της κοινωνίας».

Διαμαρτυρία αγροτών-παραγωγών έξω από το υπουργείο Εργασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ