ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία

Φωτιά στην Ηλεία
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κορυφή, του δήμου Ήλιδας, του νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στην μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή Τριανταφυλλιά στην Ηλεία, χωρίς όμως να απειλεί τις εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Πύργου, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «περίεργο το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή δύο φωτιές, με χρονική διαφορά λίγων ωρών».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Λουτράκι, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως αύριο που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Ωστόσο από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση των μέσων πυρόσβεσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

  1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον 'Αγιο Φανούριο έως τον 'Αγιο Γεώργιο.
  2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.
  3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Η Αστυνομία ζητάει την κατανόηση των οδηγών και τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ