Αντώνης Λιβάνης: Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών
Συγγενείς και φίλοι λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Λιβάνη, με την εξόδιο ακολουθία να τελείται στη Μητρόπολη Αθηνών και στη συνέχεια να ακολουθεί η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμος πρόκειται να παραχωρήσει τάφο τιμής ένεκεν στο Α' Νεκροταφείο για την ταφή του εκλιπόντος.
«Ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας, ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ενώ έφηβος ακόμη καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Η πορεία του
Ο Αντώνης Λιβάνης γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα και δραστηριοποιήθηκε τόσο στην πολιτική όσο και στο χώρο των εκδοτικών επιχειρήσεων.
Δημιούργησε τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κλάδο των εκδόσεων, ενώ ως πολιτικός, υπήρξε ο μακροβιότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Γόνος εύπορης οικογένειας εμπόρων με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση σε νεαρή ηλικία και καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Ναζί, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ισχυρών συγγενών του.
Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή (σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις. Παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Λιβάνης έγινε δραστήριος παράγοντας της Πάτρας στην υπηρεσία του Γεωργίου Παπανδρέου, και ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ένας από τους κομματάρχες του.
Όταν Ανδρέας Παπανδρέου γύρισε στην Ελλάδα το 1961, με πρόταση του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή -για να αναλάβει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών- και αποφάσισε το 1964 να μπει στην πολιτική, ο Αντώνης Λιβάνης έγινε Διευθυντής του Γραφείου του.
Washington Post: Οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 150 μαχητικά στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στο Ιράν
23:18
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Το «βαλτωμένο» μέτωπο των 1.200 χιλιομέτρων
23:06
Σαράντα μετανάστες εντόπισε το Λιμενικό στο Φαρμακονήσι
22:55
Νέες μακροχρόνιες συμφωνίες για τον Κάθετο Διάδρομο εξασφάλισε η Atlantic SEE LNG Trade
22:44