ΕΛΛΑΔΑ

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η υπόθεση Παπασταύρου

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η υπόθεση Παπασταύρου
EUROKINISSI/Ζωντανός Αλέξανδρος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για με τα χρήματα που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, έστειλαν τον φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιο σε τραστ που είχε συστήσει ο φίλος του επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Το ισχυρισμό αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνής, κατά την εξέτασή του ενώπιον των αρμόδιων αρχών, προσκομίζοντας μάλιστα τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Παπασταύρου όλα τα έγγραφα και τις κινήσεις του λογαριασμού, για να αποδείξουν ότι ο πραγματικός δικαιούχος ήταν ο κ. Μυωνής.

Ωστόσο, οι αρχές δεν δέχθηκαν τις θέσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου και την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού, η δικογραφία παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ