ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Αντωνιάδου: Τι απαντά για τη συνεργασία της με τη NASA

Ελένη Αντωνιάδου: Τι απαντά για τη συνεργασία της με τη NASA
Facebook

Σάλος έχει προκληθεί γύρω από το όνομα της επιστήμονα Ελένης Αντωνιάδου καθώς σε μια ανάρτησή του ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Paris Diderot, Κώστας Μπουγιούκος αμφισβητεί πως έχει υπάρξει συνεργάτιδα της NASA.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις κυρίως social media με αφορμή βράβευσή της κ. Αντωνιάδου από επιχειρηματικό σύνδεσμο.

Ο κ. Μπουγιούκος ισχυρίζεται πως η Ελληνίδα επιστήμονας έχει παρακολουθήσει απλώς ένα summer camp της NASA, και δεν έχει βραβευτεί ποτέ από την αμερικανική διαστημική εταιρία.

Δείτε την ανάρτησή του:

H απάντησή της

«Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝASA που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό» απαντά η επιστήμονας μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

«Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ