Αλλάζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική
Σε αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης της Δυτικής Αττικής και την αύξηση των ειδικών μονάδων καταπολέμησης εγκληματικότητας προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σύσκεψή με τους επιτελείς του αρχηγείου στην Κατεχάκη, ζήτησε να αυξηθούν σε 16 οι ομάδες ΟΠΚΕ που θα περιπολούν στη Δυτική Αττική -κάτι που σημαίνει πρακτικά τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες σε κάθε βάρδια.
Οι επαφές για την προμήθεια αυτοκινήτων και μετάθεσης αστυνομικών στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν ήδη ξεκινήσει.
Στόχος, επίσης, είναι οι συγκεκριμένες ομάδες να πάψουν να χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη σταθερών στόχων και να ριχτούν στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας.
Συνολικά υπάρχουν 28 υπηρεσιακές ομάδες ΟΠΚΕ, με ορισμένες εξ αυτών να έχουν μεταφερθεί και στα νησιά που δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές.
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει και τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Άνω Λιόσια.
Επίσης αποφασίστηκαν αυξημένες περιπολίες γύρω από τους καταυλισμούς ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν και ομάδες κακοποιών που το τελευταίο διάστημα ληστεύουν οδηγούς φορτηγών που σταθμεύουν σε συγκεκριμένα σημεία.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και τραυματισμοί.
Απολογείται ο 65χρονος για την υπόθεση αποπλάνησης 12χρονου στη Φθιώτιδα
11:08
Λήγει αύριο η προθεσμία απογραφής των ασανσέρ - Τι πρέπει να ξέρετε μέσα από 10 ερωταπαντήσεις
11:08
Τετ α τετ των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Γερμανίας - Στο τραπέζι μία ρύθμιση επιμερισμού βαρών στο ΝΑΤΟ
11:07
Στις 13 Ιουλίου η «πρεμιέρα» των θερινών εκπτώσεων - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
10:55