ΕΛΛΑΔΑ

«Περιμένω να ακούσω τα κλειδιά του στην πόρτα»:Η M. Φύσσα για τα έξι χρόνια από το θάνατο του Παύλου

«Περιμένω να ακούσω τα κλειδιά του στην πόρτα»:Η M. Φύσσα για τα έξι χρόνια από το θάνατο του Παύλου
INTIME NEWS

Τις πρώτες της σκέψεις όταν ενημερώθηκε για τη δολοφονία του γιου της μοιράζεται η μητέρα του Παύλου Φύσσα, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Μάγδα Φύσσα αναφέρει:

«Τουλάχιστον χόρτασε πριν φύγει αγάπη και φροντίδα, δεν είχε παράπονα. Για εμάς, όμως, σταμάτησαν όλα» είπε η χαροκαμένη μητέρα, και συμπλήρωσε:

«Στα εγγόνια μου δεν μιλάω, το έχω αφήσει αυτό στην κόρη μου, που ξέρει πιο καλά πώς και πότε πρέπει να τους μιλήσει. Ξέρουν ότι ο Παύλος δεν θα γυρίσει από το μεγάλο ταξίδι».

Το μοιραίο βράδυ

Μιλώντας για το μοιραίο βράδυ, όταν ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, η μητέρα του αναφέρει:

«Όλα τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ, μαζί και η Χρύσα, σημαδεύτηκαν για πάντα. Όμως δεν είναι το ίδιο με το να περιμένεις κάθε βράδυ να ακούσει το κλειδί στην πόρτα. Δεν το λέω εγωιστικά, αλλά είναι νέα παιδιά και υποχρεωτικά θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Όμως τόσα παιδιά -και όχι μόνο όσα έζησαν τον εφιάλτη- με γνώρισαν από τότε και ήρθαν κοντά μου. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά, και όταν περπατάω στο δρόμο και ακούω να με φωνάζουν “μάνα” και να με πιάνουν από τον ώμο, αυτό είναι για εμένα συγκλονιστικό».

Σχολιάζοντας τις πρώτες στιγμές που έμαθε για το χαμό του παιδιού της, η Μάγδα Φύσσα είπε:

«Στο πρώτο άκουσμα ότι ο Παύλος 'έφυγε' κι εγώ δεν θα ξαναδώ ποτέ το παιδί μου, το πρώτο που πρέπει να διαχειριστώ ήταν το πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο. Τι ήθελα να κάνω και τι έπρεπε να κάνω, δηλαδή, να συνεχίζω να ζω, έχοντας άλλο ένα παιδί και εγγόνι. Δεν σκεφτόμουν καθόλου. Προσπάθησα να μπορέσω να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα τον ξαναδώ, δεν θα ξανανοίξω την πόρτα, δεν θα ακούσω το κλειδί. Το μυαλό μου για μεγάλο διάστημα δεν άφηνε καν να σκεφτώ τον δολοφόνο, τους δολοφόνους, το πώς έγινε…».

Τα συναισθήματά της, όμως, απέναντι στους ανθρώπους που της στέρησαν το παιδί της, έχουν πλέον αλλάξει: «Τώρα τους μισώ. Τώρα θα ήθελα πολύ να τους δω να υποφέρουν, δεν θα ήθελα να πεθάνουν, θέλω να υποφέρουν».

«Ήταν ένα παιδί με αξίες και ιδανικά»

Η Μ. Φύσσα μοιράστηκε και τις σκέψεις της για τον Παύλο.

«Ήταν παιδί με αξίες και ιδανικά που τα κράτησε μέχρι και την τελευταία του στιγμή» είπε η κ. Φύσσα, και συμπληρώνει: «Για εμένα που είμαι μάνα του, ο Παύλος είχε όλες τις χάρες, τα είχε όλα. Ήταν ένα παιδί με μεγάλη ενέργεια και με πολύ νεύρο αλλά κι αυτά ήταν για μένα χάρες. Δεν με δυσκόλεψε ποτέ σαν έφηβος…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ