Χειροπέδες στο «μετρ» των ριφιφί
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ένας 38χρονος -ο επονομαζόμενος «μετρ» των ριφιφί- ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο Περιστέρι από αστυνομικούς του τμήματος της Ασφάλειας Αμαρουσίου.
Ο 38χρονος, ο οποίος στο παρελθόν εξέτισε ποινή φυλάκισης 38 ετών, κατηγορείται για κλοπές σε 10 καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 38χρονος με πολυτελές όχημα εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες και στη συνέχεια, κατά τις νυχτερινές ώρες, τα προσέγγιζε εκ νέου με σκοπό να εισέλθει σε αυτά με τη μέθοδο του ριφιφί ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
Πιο αναλυτικά, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβαινε σε διάνοιξη οπών είτε σε τοίχο είτε σε υαλοπίνακα στο πλάι των καταστημάτων ή σε τοίχους άλλων εφαπτόμενων κτιρίων (μέθοδος ριφιφί).
Από το εσωτερικό τους αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευε σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.
Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών
• πιστόλι
• -83- φυσίγγια
• Φορητός ασύρματος
• διάφορα εργαλεία
• -49,5- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα.
Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των -150.000- ευρώ.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Το πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στην 90η ΔΕΘ
19:59
Γαλλία: Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της οικονομίας έκρουσαν αξιωματούχοι
19:47
ΙΣΑ για Μαζωνάκη: Πειθαρχικός έλεγχος και αίτημα αναστολής άδειας στους εμπλεκόμενους γιατρούς
19:38
Νίκη Κεραμέως: Αυστηρά προσωπική η άποψη του κυβερνητικού εκπροσώπου για το επίδομα ανεργίας
19:32