ΕΛΛΑΔΑ

Οι επιστήμες με την ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Οι επιστήμες με την ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προσωπικές προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, κλίση, ταλέντο: Αδιαμφισβήτητα, όλα τα παραπάνω αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες όταν καλείσαι να αποφασίσεις για το επάγγελμα και κατ’ επέκταση τις σπουδές που θέλεις να ακολουθήσεις. Στις μέρες μας, όμως, υπάρχει ακόμα ένας. Η επαγγελματική αποκατάσταση.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των απόφοιτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Νο1 Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, παρακολουθώντας τις τάσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας, προσφέρει προγράμματα σπουδών, καθώς και υπηρεσίες που στοχεύουν στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Προγράμματα σπουδών σε σύγχρονες εξειδικεύσεις

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει 66 κορυφαία πανεπιστημιακά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με 7 διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια. Ανάμεσα σε αυτά θα βρεις εξειδικεύσεις με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως:

Bachelors & Masters που αφορούν τον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο της Ναυτιλίας

Αντιπροσωπεύοντας το 90% του διεθνούς εμπορίου, η Ναυτιλία προσφέρει λαμπρές προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Εμπλουτισμένη με 2 νέα καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (Ναυτιλιακό Δίκαιο & Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Θαλάσσιες Μεταφορές και Διεθνής Εφοδιαστική), η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι διαπιστευμένη από περισσότερους από 10 διακεκριμένους επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς του κλάδου.

Bachelor & Master στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Τόσο το προπτυχιακό, όσο και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογιστική είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από θεματικές ενότητες στις εξετάσεις της διεθνούς κύρους πιστοποίησης ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) για τους φοιτητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα ορκωτού λογιστή.

Κορυφαίο μεταπτυχιακό στη Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού

Το Msc International Hospitality Events and Tourism Management προσφέρεται σε συνεργασία με το κορυφαίο Oxford Brookes University, το 2ο στη Μ. Βρετανία και 9ο στον κόσμο καλύτερο Πανεπιστήμιο για σπουδές τουρισμού (βάσει του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων QS Ranking 2019).

Πρωτοποριακά Bachelors & Masters στην Πληροφορική

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια και προσφέρει προγράμματα σπουδών που εστιάζουν στις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, όπως το Bachelor στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Πληροφοριών για Επιχειρήσεις, καθώς και τα δύο νέα Master, MSc Data Science και MSc Computer Games Development. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι, βάσει σχετικών ερευνών, η Πληροφορική αποτελεί τον Νο1 κλάδο στην αύξηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και ο μοναδικός στη χώρα μας, με έλλειψη πτυχιούχων στο αντικείμενο.

grafeio

Το campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται σε ιστορικό, νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης

Βachelors & Masters σε εξειδικεύσεις Υγείας που οδηγούν στα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση αποφοίτων που διαθέτουν σοβαρή επιστημονική υποδομή, αλλά και τις κατάλληλες επαγγελματικές δεξιότητες την επαγγελματική τους εξέλιξη. Η ανταγωνιστικότητά τους ενισχύεται από την πρακτική εφαρμογή της θεωρίας στα σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του Κολλεγίου, καθώς και από την κλινική πρακτική σε μεγάλες μονάδες και οργανισμούς υγείας δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Bachelor στην Ποδιατρική [BSc (Hons) Podiatry], το Bachelor Βιοιατρικές Επιστήμες [BSc (Hons) Biomedical Sciences], το Μεταπτυχιακό στην Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation).

Bachelor & Master στις Επιστήμες Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας

Για όσους ονειρεύονται μια καριέρα στον χώρο του Αθλητισμού, η νέα Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει μια ευρεία γκάμα πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τις διοικητικές ικανότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Bachelor στο Sport Management (Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Sport and Exercise Nutrition (Μεταπτυχιακό Εφαρμοσμένης Διατροφής Αθλητισμού και Άσκησης).

vivliothiki

Η Βιβλιοθήκη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών με ποικιλία σύγχρονων εξειδικεύσεων σε μεταπτυχιακό επίπεδο

Με έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο, τα 7 διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι σχεδιασμένα ώστε να οδηγούν σε επαγγελματικές δεξιότητες πάνω σε γνωστικά αντικείμενα που έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching, Business Psychology και πολλά ακόμα.

Δράσεις που συνδέουν φοιτητές και απόφοιτους με την αγορά εργασίας

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεν βρίσκεται τυχαία στην 1η θέση της Διεθνούς Κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking of World Universities». Εστιάζοντας στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του, τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θέση των ονείρων τους στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο διαθέτει Γραφείο Σταδιοδρομίας το οποίο υποστηρίζει συμβουλευτικά τους πτυχιούχους του σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και επιτυχημένης παρουσίας σε επαγγελματική συνέντευξη.



Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει τον θεσμό DevelopingU, ο οποίος πραγματοποιείται ετησίως και περιλαμβάνει α. σεμινάρια και ημερίδες από διακεκριμένους ομιλητές της αγοράς εργασίας, με κορυφαίους τους ετήσιους θεσμούς Shipping Leaders in Residence και Hotel Open Forum, β. εκπαιδευτικές επισκέψεις και field trips και γ. Ημέρες Καριέρας (Career Days) στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν το βιογραφικό τους, να περάσουν από συνεντεύξεις και να μιλήσουν με τους εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό.



Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα ένα εχέγγυο της ποιότητας και κατ’ επέκταση του κύρους σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελούν και οι ακαδημαϊκές συνεργασίες του. Θέτοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του την παροχή πανεπιστημιακών σπουδών αριστείας και με όραμά του τη διαμόρφωση ενός τοπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, όμοιου με εκείνου των καλύτερων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που έχει το προνόμιο να συνδέει το ακαδημαϊκό του προφίλ με τα παρακάτω Διεθνή Πανεπιστήμια: University of London, Oxford Brookes University, Solent University, Ecole hôtelière de Lausanne, University of East London, University of Portsmouth, Queen Margaret University.

Δυνατότητα φοίτησης σε 7 σημεία στην Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στην καρδιά του Πειραιά, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά υποδέχεται φοιτητές σε τρεις ακόμα πόλεις: στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο και στη Λάρισα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν ορόσημα της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει και πληρούν τις προδιαγραφές Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Καθώς έχουν χτιστεί με βάση το όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση που εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη, και τα επτά campus διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, αίθουσες διδασκαλίες, αμφιθέατρο, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

egkatastaseis

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Το γήπεδο μπάσκετ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, λεπτομέρεια από τα εργαστήρια Βιοϊατρικής, ένα από τα Workshop των campus, εργαστήριο Φυσικοθεραπείας, εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ο προσομοιωτής γέφυρας στα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και τις δραστηριότητες του κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ