ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Αντωνιάδου: Τα βραβεία, η Barbie και οι λίστες σε BBC και Forbes

Ελένη Αντωνιάδου: Τα βραβεία, η Barbie και οι λίστες σε BBC και Forbes
Facebook

Έλαβε βραβεία και διεθνή αναγνώριση, έδωσε συνεντεύξεις σε ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έγινε κούκλα Barbie από τη Mattel και εμφανίστηκε στις λίστες του Forbes και του BBC. Ο λόγος για την 31χρονη Ελένη Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου…

Μάλιστα, η ιστορία αυτή κάνει και τον γύρο διεθνών ΜΜΕ, με το βρετανικό δίκτυο BBC αλλά και την εφημερίδα «Τelegraph» να φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα για τη ζωή της 31χρονης…

«Για χρόνια έδινε συνεντεύξεις παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ερευνήτρια που εργαζόταν για τη NASA, ειδική σε θέματα αναγεννησιακής ιατρικής, επιστήμονα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του τράφικινγκ οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών…» γράφει το BBC, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πριν από λίγο καιρό η κ. Αντωνιάδου έλαβε βραβείο από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Και συνεχίζει:

«Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο.

ΒΒΨ

Η καριέρα της, ωστόσο, έχει γίνει μεγάλο ζήτημα τις τελευταίες μέρες τόσο στα social media όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σε δημοσίευμα στο Facebook, ο καθηγητής κ. Μπουγιούκος, είπε χαρακτηριστικά πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν μπορεί καν να θεωρηθεί επιστήμονας για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε χτες στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα να είχε εργαστεί κάποια στιγμή σε κάποιο πρότζεκτ ως εξωτερικός συνεργάτης.

telegraph

Το βρετανικό κρατικό δίκτυο είχε συμπεριλάβει την Ελένη Αντωνιάδου στον κατάλογό του με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 ενώ πέρσι, το Forbes την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 στον τομέα της Υγείας.

Το BBC γράφει, ακόμη, πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ελένη Αντωνιάδου για να ζητήσει ένα σχόλιο αλλά «δεν ήταν διαθέσιμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ