ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες μαθητές στην πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Εκατοντάδες μαθητές στην πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαθητική πορεία που έγινε κέντρο της Αθήνας για το κλίμα.

Εκατοντάδες ήταν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς, ώστε να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η σημερινή δράση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και με συνθήματα, όπως «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», ξεκίνησαν την πορεία τους, η οποία κατέληξε μπροστά από το κτήριο της Βουλής.

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή, επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δύο αυτές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ