ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Λοβέρδου για τον Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Λοβέρδου για τον Παπαγγελόπουλο
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την Παρασκευή, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν (δια του υπουργείου Δικαιοσύνης) στη Βουλή τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του και άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους» και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Η κατάθεση Λοβέρδου

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στον «Ρασπούτιν» υποστήριξε ότι εκείνος έδινε εντολές τις οποίες εκτελούσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προφορική κατάθεση του ο πρώην υπουργός κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στη μήνυση του, δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως.

Με τη μήνυση του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:

«Από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κ. Ραϊκου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ