ΕΛΛΑΔΑ

«Καθαρή δολοφονία»: Τι καταγγέλλει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου ένα χρόνο μετά το θάνατό του

«Καθαρή δολοφονία»: Τι καταγγέλλει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου ένα χρόνο μετά το θάνατό του
ΙΝΤΙΜΕ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια.

Για «καθαρή δολοφονία» έκανε λόγο ο πατέρας του, Ευθύμης Κωστόπουλος μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1: «Είναι καθαρή δολοφονία την οποία έχει δει χιλιάδες κόσμος στις κάμερες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Από εκεί και πέρα για τι κράτος δικαίου να μιλήσουμε, για τι δημοκρατία να μιλήσουμε, για τι Δικαιοσύνη;», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Εγώ δεν βλέπω κάτι… Τους υπόσχομαι ότι θα το πάω μέχρι εκεί που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα το πολεμήσω με κάθε νομική δυνατότητα που έχω».

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου κάνουν έκκληση για απόδοση ευθυνών, ζητώντας να οριστεί δίκη που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του νεαρού ακτιβιστή.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Δεν έχει κάνει τίποτα με την ΕΔΕ για τους αστυνομικούς, δεν έχει ορίσει δικάσιμο, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχανε ο κοσμηματοπώλης με τον άλλον δεν μας έχει δώσει. Δεν μας έδωσε οπτικό υλικό από την γύρω περιοχή, δεν έχει κάνει κάτι», τόνισε ο κ.Κωστόπουλος.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του ANT1, εδώ και πέντε μήνες η οικογένεια βρίσκεται εν αναμονή της κρίσης του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, οπότε ο ανακριτής της υπόθεσης κήρυξε το πέρας της ανακριτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν ενώπιόν του κατηγορούμενοι δύο επιχειρηματίες της περιοχής και τέσσερις αστυνομικοί.

«Πώς να έχω εμπιστοσύνη; Είμαι διπλά θυμωμένος, διπλά απελπισμένος. Αν δεν βρω δικαιοσύνη θα απευθυνθώ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να βρω δίκιο. Εδώ πια τα πράγματα δεν βαδίζουν όπως θα έπρεπε να βαδίσουν σε μια δημοκρατική χώρα», πρόσθεσε.ΔΗΜΟΦΙΛΗ