ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τον «αεροπειρατή» που συνελήφθη στη Μυκόνο - Για συνωνυμία κάνουν λόγο οι λιβανικές Αρχές

Θρίλερ με τον «αεροπειρατή» που συνελήφθη στη Μυκόνο - Για συνωνυμία κάνουν λόγο οι λιβανικές Αρχές

Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση της σύλληψης στη Μύκονο ενος Λιβανέζου για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης για την αεροπειρατεία του 1985 που ειχε συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη. 

Και ενώ η τοπική Αστυνομία ισχυριζόταν πως πρόκειται για το άτομο που συνέλαβαν, εδώ και λίγες ώρες ακόμα και οι λιβανέζικες αρχές δηλώνουν οτι προκειται για συνωνυμία και άρα για λάθος άνθρωπο.

Αρχικά, στην διασταύρωση των στοιχείων του διαβατηρίου του, οι αστυνομικοί της Μυκόνου διαπίστωσαν ότι ήταν ίδιο ακόμα και πατρώνυμο και το μητρώνυμο. Όμως, παρά το γεγονός οτι υπήρχαν αμφιβολίες απο τις κεντρικές υπηρεσίες που ζητούσαν χρόνο ώστε να γίνει και η επίσημη ταυτοποίηση από τους Γερμανούς, η υπόθεση διέρρευσε, το αρχηγείο υποχρεώθηκε σε ανακοίνωση και τα νέα δεδομένα δείχνουν τώρα να πρόκειται για μια υπόεση πραγματικού θρίλερ.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Μυκόνου, λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που είναι γραμμένα στα ταξιδιωτικά του έγγραφα ταυτίζονται με τα στοιχεία ατόμου που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών για την αεροπειρατεία του 1985.

Έτσι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε όταν ΜΜΕ του Λιβάνου υποστήριξαν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει λάθος και ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, ενδεχομένως λόγω συνωνυμίας. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι το άτομο που συνελήφθη είναι δημοσιογράφος στο Λίβανο.

Λύση στο μυστήριο θα δώσουν οι γερμανικές Αρχές που έχουν εκδώσει το ένταλμα σύλληψης. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει δαχτυλικά αποτυπώματα του 65χρονου συλληφθέντος και περιμένει απάντηση για το κατά πόσο ταυτοποιούνται με τα αποτυπώματα του αεροπειρατή ή όχι.

Ο ίδιος ο συλληφθείς αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι έχει σχέση με την υπόθεση του 1985. Ταυτόχρονα διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις Αρχές του Λιβάνου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ